preskoči na sadržaj

Osnovna škola Marina Getaldića Dubrovnik

 > Naslovnica
Vijesti

Ekskurzija

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 15. 5. 2018.

Ove godine naši su sedmaši zajedno s njihovim razrednicama krenuli na ekskurziju. Kao destinaciju izabrali su Hrvatsko zagorje uz koje su posjetili gradove Zagreb, Varaždin i Krapinu.

Prvog dana posjetili su Nacionalni park Plitvička jezera gdje su šetali uz jezera i slapove te se provozali brodom preko jezera Kozjak. Svoj su put nastavili do hotela gdje su se odmorili uz dobru glazbu.

Drugog su dana krenuli prema dvorcu Trakošćanu. Tamo su vidjeli razne predmete i prostorije bogatih plemića iz prošlosti. Znam da je taj dvorac puno puta preuređivan i da su u njemu živjeli Draškovići. U gradu Varaždinu, gradu baroka, čekali su ih razne zanimljive informacije i mjesta za posjetiti. Grad su obišli u pratnji vodiča koji ih je uveo u samu povijest tog grada. Sjeli su i kraj kipa svima poznatog Grgura Ninskog na franjevačkom trgu. U Krapini su posjetili Muzej krapinskih neadertalaca koji je svima zasigurno bio najzanimljiviji. U tom su muzeju geološka doba prikazana na jedan jako zanimljiv i poučan način. Muzej je jako moderan što je učenicima bilo vrlo atraktivno. Čekao ih je dug i naporan sutrašnji dan pa su se odlučili malo relaksirati na bazenu.

Trećeg ih je dana čekao Zagreb gdje su posjetili Tehnički muzej, Muzej iluzija, vozili se uspinjačom, Trg bana Jelačića te Markov trg. Sve su to obišli s velikim uzbuđenjem jer su bili u glavnom gradu Republike Hrvatske, a kasnije su se prošetali i Arenom Centar.

Zadnji dan otišli su u Gornju Stubicu gdje su posjetili Muzej seljačkih buna te nakon toga Memorijalni centar i dom Nikole Tesle u Smiljanu.

Sve fotografije pogledajte u našoj fotogaleriji.
Tražilica
 
VREMENIK 2018./2019.
METEO PODACI

    

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Korisni linkovi
 

Centar za sigurniji internet nudi mogućnost anonimnog prijavljivanja ilegalnog sadržaja te besplatni broj za savjete.

Netica nudi odgovore na pitanja korisnika o pravilnom i sigurnom korištenju interneta, ali i o nekim aktualnim temama u digitalnom svijetu.

 

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu...

Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

mgbiblioteka@gmail.com

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Sigurnost i zaštita djece na internetu

CMS za škole logo
Osnovna škola Marina Getaldića Dubrovnik / Frana Supila 3, HR-20000 Dubrovnik / www.os-mgetaldica-du.skole.hr / ured@os-mgetaldica-du.skole.hr
preskoči na navigaciju